dimarts

Les investigacions recolzen les utilitats medicinals del rooibos


El rooibos és pres durant segles pels nadius indígenes pel seu sabor i propietats medicinals, el coneixement internacional d'aquest super aliment només es va començar a conèixer fa un segle.El rooibos està ple de fitonutrientes potenciadores de la salut, tals com minerals, vitamines, antioxidants, polifenoles i flavonoides.

Al llarg de l'última dècada, els investigadors recolzen els usos medicinals del rooibos. Han demostrat l'habilitat terapèutica del rooibos en la lluita contra malalties que provenen de l'oxidació de les cèl·lules i la degeneració d'aquestes, a més de protegir al fetge, reforçar el sistema immune, alleuja al·lèrgies, tracta trastorns digestius i és eficaç a mantenir nivells normals de sucre en sang.

En les dècades posteriors, estudis continuats han identificat més fitonutrientes, per exemple, en 2003 el Consell Americà de Botànica va dir que no hi ha cap altra font natural que tingui tants antioxidants. Hi ha dos compostos com són el notofagina i aspalatina, que només es troba en el Rooibos.
Aquests components van ser investigats pels seus efectes inhibidors de esteroidiogenésis adrenal i es va trobar que redueix significativament els precursors de aldoesterona i cortisol, ajudant a equilibrar les hormones i reduir l'estrès.

Els nens també surten beneficiats,el rooibos l'utilitzen les mares tradicionalment a Sud-àfrica per calmar el còlic infantil i calmar la hiperactivitat. A més posseeix dos extractes; la luteolina i la vitexina que tenen una activitat anti-vírica prou potent com per tractar la diarrea causada per infeccions de rotavirus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada