divendres

2 BEGUDES MOLT BENEFICIOSES PER LA TEVA SALUT: TE KUKICHA I TE BANCHA


El te verd kukicha i el te verd Bancha són coneguts com els “tes de tres anys”. El seu nom és perquè tant les petites branques del te kukicha com les fulles del te Bancha han de portar mínim tres anys a la planta.
Els dos tenen meravelloses propietats per a la salut. La diferència es que el te Kukicha es prepara amb les branques de la planta i el bancha amb les fulles. A més, tenen molt poca  teína, per la qual cosa els pot prendre tota la família.

El te Kukicha és molt suau i té moltes propietats.  

                                                                 S'elabora agafant les branques que han estat en la planta Camellia Sinensis durant tres anys i que posteriorment es torren, en aquest procés pràcticament perden tota la teína. 
És un te que té pràcticament 0% de teína. Ho poden prendre els nens i és ideal per prendre abans d'anar a dormir.
En boca és molt agradable ja que es desprèn un sabor torrat molt característic


El te Bancha és un te molt aromàtic, té una mica més de teína que el Kukicha però molt menys teína que la resta de tes que no han estat creixent durant tres anys a la planta.
Tots dos aporten grans efectes remineralitzants i alcalinitzants.


Propietats del te Kukicha i del te Bancha


  • Al estar tres anys creixent a la planta són més rics en minerals pel que tenen un efecte remineralitzant. Contenen molt calci, zinc, seleni, coure, magnesi i fluor. El mineral que conté en més quantitat és el calci, per tant ajuda a prevenir l'osteoporosi i les càries.
  • Alcalinitzants. Ajuden a vèncer la fatiga pels seus efectes alcalinitzants. Aquesta beguda ajuda a alcalinitzar els teixits i els fluids del cos, equilibrant així els nivells d'acidesa. Els excessos d'acidesa en el cos causats per una mala alimentació, l'estrès, els mals hàbits, la contaminació, etc. causen múltiples malalties. Aquestes begudes alcalinitzants milloren aquests efectes negatius protegint al nostre cos..
  • Tenen propietats digestives,  ideal per prendre després del menjar ( ajuden a combatre la pesadesa, indigestió o acidesa)
  • És ric en vitamines del grup B, vitamines C i A, flavonoides i catequines
  • Són begudes diurètiques, per la qual cosa ens ajuden a eliminar l'excés de líquids que s'acumulen en el nostre cos.

Preparació del te Kukicha i del te Bancha

Posar a bullir en un cassó aigua mineral, retirar del foc i afegir una cullaradeta de fulles o branquetes del te triat. Ho deixem infusionar durant 3 minuts preferiblement si és te Bancha. Si és un te kukicha ho podem deixar infusionar de 5-8 minuts.

.
Recomanem el "te de tres anys" de cultiu ecològic.
A la Cocollona trobaràs te Bancha i te kukicha ecològics. Fes click aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada